LDV United en de Pro League schrijven unscripted drama

Voetbal is maar voetbal. Een spel met winnaars en verliezers, zonder meer. Maar dat verandert compleet wanneer die overwinning naar een Europees ticket leidt of dat verlies naar degradatie. En daar zorgt de Pro League voor. Want competitie verandert een simpele tabel plots in een tv-script. Met talloze verhaallijnen en plottwists. Met hoofdrollen en bijrollen. Maar met één groot verschil tegenover alle andere tv-producties. Ons voetbal is niet op voorhand gescript. Dankzij de Pro League kijk je elke week naar meer dan 30 nieuwe afleveringen waarvan niemand de verhaallijn kan voorspellen. Iets waar de Disney+’en en de Netflixen van vandaag alleen maar jaloers op kunnen zijn.

 

"Ons voetbal raakt elke week opnieuw miljoenen Belgen. Bij ons beleef je week na week nieuwe afleveringen vol emotie, waarvan niemand het einde kan voorspellen. Dit karakter van onze competities spelen we dan ook uit in onze nieuwe baseline: 'Unscripted Drama'. Met onze campagne willen we de Pro League als entertainmentmerk in de markt zetten, en een nog breder en diverser publiek warm maken om de unieke voetbalbeleving zelf te gaan ervaren in de Belgische stadions." - Willem Boogaerts, Marketing & Media Director Pro League

 

Daarnaast creëerde LDV United samen met AKA De Mensen een tv-spot, online video’s en een reeks print beelden. Met in de hoofdrollen een aantal voetballiefhebbers die reageren op de wedstrijden van hun favoriete ploeg. Geen acteurs of figuranten, maar échte supporters met échte reacties. Die werden allemaal tijdens de wedstrijd in en rond de stadions op de gevoelige plaat vastgelegd door Jef Boes. Een behoorlijk unscripted aanpak dus.

Om die gedachte neer te zetten, bedacht LDV United een straffe campagnelijn: Unscripted Drama. Een lijn die perfect samenvat wat de Pro League elke week opnieuw naar het publiek brengt. En dat het geen holle belofte is, werd op het einde van afgelopen seizoen nog maar eens bewezen. Vraag maar aan de supporters van Union, Genk of Antwerp. Het ideale ongescripte scenario om de nieuwe campagnelijn te lanceren.

TVC

Social

Print

 

Credits

Client: Pro League

Contact: Willem Boogaerts

Agency: LDV United

Brand Inspirator: Harry Demey

Account Team: Jordi Van Geert, Tim Janssens

Client Service Director: Tom Thijs

Creative Director: Dries De bruyn, Stef Selfslagh

Creation: Yannick Schoch, Wesley Kuystermans

Design: Roel Craen, Stijn Voeten, Niki Desiron

Strategy: Thomas Eyskens, Floris Adriaenssens

Film Production Agency: AKA De Mensen

Director / Photographer: Jef Boes

DP: Jef Boes

Dries De bruyn

Creative Director, LDV United

 

Over LDV United

Contact

Rijnkaai 100 busA15 / De*Hangar 2000 Antwerpen

+32 3 229 29 29

[email protected]

www.ldv.be